Opslag en montage:

Voor een goed eindresultaat is het mede van belang uw materiaal op de juiste wijze op te slaan alvorens u tot verwerking overgaat. Wij hebben daarom voor u een aantal belangrijke aandachtspunten op een rij gezet.
Leg materiaal in een onverwarmde en geventileerde opslagruimte zonder invloed van wind, regen en zon. Voorkom contact met vuil.

Opslag van uw materiaal

Hout dient op pallets of op regels te liggen met het hart op hartafstand van 600 mm. Als er meer planken/pakketten boven elkaar worden gestapeld, leg dan de regels tussen de pakketten recht boven elkaar, zo blijft uw materiaal recht, zie figuur 1.

Figuur 1: De planken/pakketten op een vlakke ondergrond met voldoende ondersteuning opslaan. Regels recht boven elkaar plaatsen.

Leg de zijkanten van het materiaal recht boven elkaar, zo wordt beschadiging van hoeken, randen en ook verkleuring van het oppervlak voorkomen.

Schuif gecoat materiaal bij het oppakken niet over elkaar, dat voorkomt krassen en beschadiging.

Wij hebben voor u ook montage richtlijnen opgesteld voor een goed eindresultaat. Als u op het hieronder aangegeven document klikt krijgt u een overzicht van de montage richtlijnen, opbouw gevelbekleding, detaillering en tips gevelbekleding.

pdf                      pdf

Montage voorschriften                                   Boeidelen