Bent u op zoek naar houtsoorten die duurzaam en stabiel zijn, Western Red Cedar massief bundel die zowel voor binnen als buiten zeer goed toepasbaar zijn? Dan heeft Cedarland voor u Western Red Cedar en Aziatisch Red Cedar. Beide soorten hout zijn uitermate geschikt voor verschillende toepassingen zoals gevelbekleding en boeidelen. Ook is het zeer goed te gebruiken als materiaal voor sauna’s, volhout toepassingen en divers tuinmateriaal.

Western Red Cedar

Is een Canadese houtsoort met een fraaie tekening en een laag gewicht. Het komt in een grote kleurvariatie voor, van licht geelbruin tot bruinroze en van zalmkleurig tot chocoladebruin. Alle kleuren hebben dezelfde duurzaamheid.

Aziatisch Red Cedar

Aziatisch Red Cedar is een Cedar soort, licht van gewicht, duurzaam en met fraaie tekeningen. Het grootste verschil met Western Red Cedar is dat Aziatisch Red Cedar egaler en roder van kleur is met een minder prominente nerf.

Algemene eigenschappen

Western Red Cedar massief STK 180 x 140De combinatie van eigenschappen maakt deze houtsoorten uitermate geschikt als bouwmateriaal voor binnen- en buitentoepassingen zoals:

  • gevelbekleding en buitenbetimmering aan de woning
  • hekken, poorten en andere buitentoepassingen
  • raam- en kozijnconstructies
  • binnenbetimmeringen en sauna’s

Red Cedar kan onbehandeld buiten worden toegepast. Onder invloed van weersomstandigheden zal het hout op termijn een zilvergrijze teint verkrijgen. Een egale vergrijzing is echter van een aantal omstandigheden afhankelijk. Uiteraard is deze ook uitstekend te verduurzamen met een transparante of dekkende coating. Wij adviseren u graag over de juiste coating / verfsoorten.Zweeds potdeksel rabat Western Red Cedar stk gevelaanzicht stk

Zowel Western als Aziatisch Red Cedar is machinaal als met de hand gemakkelijk te bewerken. Red Cedar bevat inhoudstoffen welke met sommige metalen kunnen reageren. Voor buitenbetimmeringen verdient het daarom de voorkeur om met RVS (roest vrij staal) spijkers of schroeven te werken.

Red Cedar is een van de gemakkelijkst te bewerken houtsoorten vanwege de rechtdradigheid en de gelijkmatige structuur. Het is gemakkelijk glad te schaven, te schuren en goed te verlijmen onder de juiste omstandigheden.

Vanwege de lage houtdichtheid heeft het een goede isolatiewaarde tegen kou en warmte. Tevens heeft deze de akoestische eigenschap om geluid en trillingen te verminderen.